Station Ede-Wageningen

S

Station Ede-Wageningen

Aan het nieuwe spoorstation Ede-Wageningen monteerde VM Geveltechniek in opdracht van Van Wijnen Arnhem Rockpanel plafonds.

VM Geveltechniek verzorgde de levering en montage van circa 5000m2 Rockpanel Custom Woods plafonds. De plafonds bestaan uit 685 stuks kleine driehoeken welke allen omkaderd worden door gelamineerde liggers. 36 stuks kleine driehoeken vormen weer een grote driehoeken waar naast onze Rockpanel plafonds ook nog enkele daklichten deel van uit maken. De driehoeken zijn op maat gemaakt in ons eigen zaagcentrum.

Aanvullend heeft VM Geveltechniek de openingen tussen de grote driehoeken van goten en plafonds inclusief achterconstructie voorzien. De toegevoegde waarde zit met name in de ondersteuning van specialistische maatwerkoplossingen in het weekend. Wij zijn trots op de reeds gerealiseerde onderdelen. We mogen wel vaststellen dat het geheel past als een hand in een handschoen. Inmiddels hangen de Rockpanel plafonds boven het nieuwe station, gerealiseerd door een team van 17 enthousiaste medewerkers.

Slopend tweede montageweekend

Met name door de tijdsdruk met hoge temperaturen van ver boven de 30 graden was de klus loodzwaar en slopend. Maar ondanks deze zware uitdaging hebben wij het als een hecht collectief team gered door met een positieve instelling en respectvol met elkaar ervoor te willen gaan. 

Een bijzondere waardering voor onze vrouwelijke medewerkers, 20% van onze werknemers op de werkvloer was een vrouwelijke medewerker die een zeer verdienstelijke bijdrage leverden. Een weekend om nooit meer te vergeten. EdesPoort was een grote uitdaging voor VM Geveltechniek. Maar met engineering, samenwerking en vertrouwen in elkaar is het geslaagd.

Als VM Geveltechniek zijn wij supertrots op het gerealiseerde eindresultaat. Als we met de trein door Ede reizen, kijken wij vol trots naar de door ons gerealiseerde plafonds.

Edespoort is een project van opdrachtgever ProRail.
Een samenwerking van VolkerWessels Infrastructuur, Van Hattum en Blankevoort , VolkerRail, Van Wijnen , IA Groep B.V. en Royal HaskoningDHV
Concept ontwerp: Mecanoo
Coördinatie beeldkwaliteit (DO/uitvoering): Vakwerk Architecten

Bekijk meer
projecten

VM Geveltechniek is dé gevelspecialist binnen
Wessels Bouwgroep